Nuoriso-osasto

Nuoriso-osasto tarjoaa erinomaisen harrastuksen 10-17 vuotiaille lapsille ja nuorille! Osaston tarkoituksena on kasvattaa turvallisuustietoisia ja vastuuntuntoisia kansalaisia. Harjoittelemme erilaisia palokuntalaisen perustaitoja kuten erilaisia selvityksiä, paloautojen kaluston käyttöä sekä kansalaistaitoja kuten ensiapua ja alkusammutusta. Naisosastomme pitää nuorille välillä erilaisia teemailtoja yhdessäolon ja hauskanpidon merkeissä. 

Nuoriso-osastossamme ei ole jäsenmaksua, lisäksi palokuntamme tarjoaa nuorille käyttöön harjoituksissa tarvittavat suojavarusteet.

Kuulumme Rauman toiminta-alueen palokuntanuoriin. Alue järjestää erilaista ohjelmaa nuorille ympäri vuoden. Vuosittain järjestetään esimerkiksi sählyturnaus, viikonlopun mittainen alueleiri sekä syysleiri. Monelle nuorelle vuoden kohokohta on kesä-heinäkuussa järjestettävä Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton viikon mittainen koulutusleiri missä opiskellaan erilaisilla kursseilla ja vietetään vapaa-aikaa esimerkiksi diskossa, kiipeilyradoilla ja muun ohjelman merkeissä.

16 vuotta täytettyään nuorella on mahdollisuus päästä mukaan myös hälytys- ja naisosaston toimintaan, lisäksi nuori pääsee toimimaan apukouluttajana nuoriso-osaston harjoituksissa.